This website works best with JavaScript enabled

Διαταραχή ελλειματικής προσοχής-Υπερκινητικότητας 

Μαθησιακές δυσκολίες 

FocusonChild

sxoleiofocus
Καλεί έφηβος 16 ετών φανερά αγχωμένος και προβληματισμένος, ύστερα από την πρώτη του μέρα στο σχολείο. Ο Ν. θα πάει φέτος Α΄ Λυκείου. Γι΄αυτόν ήταν πολύ δύσκολο να αποχωριστεί τους φίλους που είχε στο Γυμνάσιο καθώς οι περισσότεροι είτε άλλαξαν σχολείο είτε το σταμάτησαν για να ακολουθήσουν κάποια τεχνική σχολή. Ο Ν. περιγράφει την πρώτη μέρα στο σχολείο:

«Όλα μου φαίνονταν καινούρια και πρωτόγνωρα. Δυσκολευόμουν να προσεγγίσω τους συμμαθητές μου, οι οποίοι φαίνονταν κι εκείνοι αγχωμένοι. Στο Λύκειο τα πράγματα σοβαρεύουν. Πρέπει να πάρεις αποφάσεις για το μέλλον σου. Επίσης, υπήρχαν και τα μεγαλύτερα παιδιά του Λυκείου που κάποια από αυτά το έπαιζαν «νταήδες» και μας έλεγαν «ψαρωμένους». Ευτυχώς υπάρχει ένα παιδί στο τμήμα που το γνωρίζω από πέρυσι, και έτσι θα κάνουμε παρέα μαζί για αρχή».

milise

Πως η συμπεριφορά των γονέων μπορεί να καθορίσει τη ψυχολογική εξέλιξη του παιδιού ;

Ποιά είναι τα σημεία εκείνα που καθορίζουν την ποιότητα στην αλληλεπίδραση παιδιού-γονέα και τι περιμένει το ίδιο το παιδί από τους « σημαντικούς άλλους της ζωής του » ;

 

 

Το καλοκαιράκι σιγά σιγά φεύγει και όλοι λίγο πολύ αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τις υποχρεώσεις που ξεκινούν με τον ερχομό του Σεπτέμβρη....!

Ο προβληματισμός γίνεται εντονότερος για τους γονείς, όταν το φθινόπωρο σημαίνει και την αρχή ενός νέου ξεκινήματος στη ζωή του παιδιού τους, με την είσοδό του στο σχολείο. « Είναι έτοιμο το παιδί μου », «Βρίσκεται άραγε στο ίδιο επίπεδο με τα άλλα παιδιά» ή καλύτερα « Ποιές γνωστικές ικανότητες και άλλες δεξιότητες έπρεπε να έχει κατακτήσει στην ηλικία που βρίσκεται τώρα;»

Θέματα όπως :

Πως να διαλέξουμε το σχολείο, αισθητηριακός έλεγχος, αδρή και λεπτή κινητικότητα, ομιλία και γλωσσική επικοινωνία,διγλωσσία, πρώιμα στοιχεία δυσλεξίας, νοητική ικανότητα,διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητα, επιθετική συμπεριφορά, μαθησιακές δυσκολίες και πολλά πολλά άλλα μπορούν να βρουν απάντηση στο συνοπτικό οδηγό του κ. Δημήτρη Δημητρίου Παπαβασιλείου, - Νευροαναπτυξιολόγου – Παιδίατρου και της κ. Βάσω Παπαβασιλείου, Νεογνολόγου – Παιδίατρου.

Εμείς με τη σειρά μας τους ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική παραχώρηση του κειμένου αυτού και εσείς μπορείτε να πατήσετε στο τίτλο για να διαβάσετε το πολύτιμο αυτό βοήθημα :


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το Ίντερνετ είναι ένα συναρπαστικό μέσο το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως για επικοινωνία, ενημέρωση και ψυχαγωγία από εκατομμύρια ανθρώπους. Χρησιμοποιείται επίσης όμως και για τη διανομή περιεχομένου το οποίο είναι παράνομο ή επιβλαβές. Εφόσον ο κυβερνοχώρος δεν έχει εθνικά όρια, παράνομες δραστηριότητες μπορούν εύκολα να βρουν "εικονικό καταφύγιο" σε αυτό το μέσο.

Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η εξάλειψη από το Ίντερνετ περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας. Σκοπός μας είναι επίσης και η καταπολέμηση κάθε είδους παράνομου περιεχομένου του Ίντερνετ, σε θέματα πορνογραφίας, ρατσισμού, ηλεκτρονικής χαρτοπαιξίας, προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας και καταναλωτών.

Ο πρωταρχικός ρόλος της SafeLine είναι να παρέχει ένα σημείο επικοινωνίας για τους χρήστες που επιθυμούν την ποινική δίωξη και την αφαίρεση από το Ίντερνετ παράνομου ή επιβλαβούς περιεχομένου. Η SafeLine δέχεται καταγγελίες για περιεχόμενο που συναντάτε στο Ίντερνετ και το οποίο θεωρείτε παράνομο ή επιβλαβές. Τα μέλη της SafeLine θα εξετάσουν την καταγγελία σας και θα κάνουν τις σωστές ενέργειες για την αναφορά της καταγγελίας στις αρχές για περαιτέρω επεξεργασία. Ό χρήστης που κατέθεσε μια καταγγελία θα μπορεί να πληροφορηθεί για το αποτέλεσμα της, μόλις αυτό είναι επιτρεπτό. Αν κάποιος χρήστης το επιθυμεί μπορεί να κρατήσει την ανωνυμία του. Τα στοιχεία των χρηστών που καταθέτουν καταγγελίες είναι άκρως εμπιστευτικά.

Η SafeLine φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για χρήστες που επιθυμούν να προστατέψουν τους εαυτούς τους καθώς και τις οικογένειες του από παράνομο ή επιβλαβές περιεχόμενο του Ίντερνετ. Γι αυτό τον σκοπό, η ιστοσελίδα της SafeLine περιλαμβάνει μια συλλογή από συμβουλές για γονείς και παιδιά καθώς και μια λίστα από συνήθεις ερωτήσεις με σκοπό να πληροφορήσει με απλό τρόπο τον χρήστη για διαδικαστικά, νομικά καθώς και τεχνολογικά θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια στο Ίντερνετ. Τεχνολογικά θέματα περιλαμβάνουν την ύπαρξη φίλτρων λογισμικού που φράζουν σελίδες του Ίντερνετ με επιβλαβές περιεχόμενο. Μια συλλογή από συνδέσμους μπορούν να χρησιμεύσουν σαν αρχή της περιπλάνησης σας για θέματα ασφάλειας του Ίντερνετ.

 

πηγή: safeline.gr

Δώσε αγάπη και φροντίδα στο παιδί σου με συνέπεια και σταθερότητα. Η αγάπη είναι ουσιώδης για την ανάπτυξη του παιδιού, όπως είναι η τροφή για το σώμα του.

Η Διεθνής Ένωση Σχολικών Ψυχολόγων ISPA, με αφορμή το Διεθνές έτος του παιδιού το 1979, πρότεινε και υιοθέτησε την Διακήρυξη των Ψυχολογικών δικαιωμάτων του παιδιού. Η « Τριάδα των Ψυχολογικών Δικαιωμάτων» αποτελείται από τρεις βασικές κατηγορίες δικαιωμάτων που έχουν σημασία από Ψυχολογική σκοπιά και που είναι θεμελιώδη για την ποιότητα ζωής και την πλήρη , ομαλή ανάπτυξη του παιδιού:

Υποκατηγορίες

Διαταραχή ελλειματικής προσοχής-Υπερκινητικότητας 

Διαταραχές της ανάπτυξης 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef77 #020614063440