Στις μέρες μας γράφονται πολλά και γίνονται ακόμα περισσότερα, τα οποία δεν έχουν έρθει στην επιφάνεια ακόμα! Γιαυτό ας είμαστε προσεκτικοί και ας βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά πάντα,  διασφαλίζοντας  έτσι την ασφάλεια των παιδιών μας! 

Μάθετε στο παιδί σας τον Κανόνα των Εσωρούχων.

Υπολογίζεται ότι περίπου ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα σεξουαλικής βίας, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής κακοποίησης. Μπορείτε να βοηθήσετε να μη συμβεί αυτό στο δικό σας παιδί.

Μάθετε στο παιδί τον Κανόνα των Εσωρούχων.

 stop child abuse

«Ο Κανόνας αποτελεί ένα απλό μέσο που βοηθά τους γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τους ποια είναι τα σημεία του σώματος που δεν πρέπει να τα αγγίζουν οι άλλοι, πώς πρέπει να αντιδράσουν το παιδιά και που να στραφούν για βοήθεια.
Τι λέει όμως ο Κανόνας των Εσωρούχων; Είναι απλό: κανείς δεν μπορεί να αγγίξει ή να χαϊδέψει το παιδί στα σημεία του σώματός του που συνήθως καλύπτονται από τα εσώρουχά τους. Και ούτε τα παιδιά επιτρέπεται να αγγίξουν το σώμα άλλων σε αυτά τα σημεία.
Ο κανόνας είναι επίσης χρήσιμος γιατί βοηθάει να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι το σώμα τους τούς ανήκει, ότι υπάρχουν καλά και κακά μυστικά και ότι υπάρχει καλό αλλά και κακό χάδι ή άγγιγμα.» Απόσπασμα από την σελίδα του Ευρωπαικού Συμβουλίου

Διαβάστε εδώ για το πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον  ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ και ανοίχτε το βιβλίο με οδηγίες για τους γονείς!

Ακόμη, δείτε την ιστορία κινουμένων σχεδίων, "Το μυστικό της Νίκης":

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
"Το παιχνίδι είναι η δουλειά του παιδιού".-Μ. Μοντεσσόρι