A+ A A-
Welcome, Guest
Username Password: Remember me
 • Page:
 • 1

TOPIC: ΣΥΝΔΡΟΜΟ ASPERGER

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ASPERGER 6 years ago #595

Εχω ενα ανηψακι 3,5 ετών το οποιο εχει διαγνωστει ότι πασχει απο το συνδρομο ASPERGER. θα ήθελα να μου πειτε αν γνωριζετε σε τι συνισταται το συγκεκριμενο συνδρομο και πως αντιμετωπίζεται? ποια είναι η συνήθης πορεία των παιδιών αυτών?

Re:ΣΥΝΔΡΟΜΟ ASPERGER 6 years ago #598

 • FouliBakali
 • ( Moderator )
 • OFFLINE
 • Moderator
 • Posts: 222
 • Karma: 0
Καλησπέρα,

Ας μη ξαναγράψουμε τι είναι το σύνδρομο Asperger, μπορείτε να διαβάσετε σχετικά εδώ
Το σύνδρομο αντιμετωπίζεται κυρίως ψυχο-εκπαιδευτικά, δηλαδή προσπαθούμε να αναπτύξουμε τις κοινωνικές δεξιότητες του παιδιού και να εδραιώσουμε ένα πιο επικοινωνιακό λόγο, ώστε να μπορεί να δημιουργεί φιλικές σχέσεις και να κατανοεί τους κοινωνικούς κανόνες. Η γνώση αυτή για τα δρώμενα γύρω του τον βοηθά στη μείωση του άγχους και κατά συνέπεια στην ελαχιστοποίηση των στερεοτυπικών του συμπεριφορών.
Αν υπάρχουν προβλήματα επιθετικότητας ή και υπερκινητικότητας, πολλοί γονείς καταφεύγουν στην φαρμακευτική αγωγή.
Η εξέλιξη του συνδρόμου εξαρτάται από την σοβαρότητα της κάθε περίπτωσης και από το πόσο πρώιμα γίνεται η παρέμβαση.
Πολλά από τα παιδιά Asperger έχουν πολύ καλές επιδόσεις στο σχολείο και συνεχίζουν τις σπουδές τους. Μπορούν να εργαστούν και να έχουν το δικό τους κύκλο συναναστροφών. Βέβαια κάποια χαρακτηριστικά είναι πάντοτε παρόντα, όπως ο άχρωμος τόνος της φωνής και η τάσης τους να απομονώνονται.

Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις σελίδες:
Ελληνικός Σύλλογος για το Σύνδρομο Asperger,
http://www.asperger.gr/
Σύλλογος Ελλήνων Ενηλίκων Αυτιστικών (ΕΛΛ.ΑS.)
http://www.aspergerhellas.gr/

Re:ΣΥΝΔΡΟΜΟ ASPERGER 6 years ago #599

Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και για τις ιστοσελίδες που μου στείλατε μέσω των οποίων θα βρώ χρήσιμες πληροφορίες. Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα έχω διαβάσει πάρα πολύ για το συγκεκριμένο θέμα και ορισμένα εξ'αυτών είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Αν και γενικά είμαι αισιόδοξη, ορισμένες φορές φοβάμαι για το μέλλον του παιδιού. θα ήθελα να μου πείτε πως μπορώ εγώ έστω και τις ώρες που είμαι μαζί με το παιδί να το βοηθήσω, πχ ποιες δραστηριότητες είναι κατάλληλες για να τον βοηθήσουν {πχ παιχνίδια ή άλλου τύπου} και πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στην έντονη αντίδρασή του ορισμένες φορές να μην κάνει αυτά που του λέμε {πχ να παίξουμε με παζλ ή κύβους ή να πάμε κάπου αλλού που δεν θέλει?}. Ανησυχώ πολύ και ψάχνω διάφορα για να τον βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ. επίσης έχω παρατηρήσει ότι πολύ συχνά τρίζει τα δόντια του. Υπάρχει κάποια αντιμετώπιση για αυτό? Το συγκεκριμένο σύνδρομο είναι κληρονομικό, θα εμφανιστεί και στα παιδιά μου ενδεχομένως?

Re:ΣΥΝΔΡΟΜΟ ASPERGER 6 years ago #601

 • FouliBakali
 • ( Moderator )
 • OFFLINE
 • Moderator
 • Posts: 222
 • Karma: 0
Καλημέρα σας,

Κληρονομικότητα; Μια δύσκολη ερώτηση. Έχουν γίνει αναφορές για οικογενειακή εμφάνιση, αλλά αναφέρεται σε παιδιά της ίδιας οικογένειας.
Πάντως είναι πιο συχνό στα αγόρια παρά στα κορίτσια.

Όλα τα παιδάκια σε αυτή την ηλικία είναι ανυπάκουα. Προσπαθούν να κατακτήσουν την αυτονομία τους! Από την άλλη όμως, μπορούμε να πιέσουμε να παίξει πχ κύβους, χωρίς να το θέλει; Δείτε και τις προτιμήσεις του και αδιαφορήστε για πράγματα που δε θα θέλατε να συμβαίνουν.
Δώστε βάση στην κοινωνική συνδιαλλαγή και ενθαρρύνετε συμπεριφορές που θα θέλατε να υιοθετήσει. Αν κάθεται να σας παρακολουθεί, διαβάστε του παραμύθια με πλούσια συναισθηματική έκφραση και συμπεριφορές που θέλετε να του μεταφέρετε, κάτι σαν τις κοινωνικές ιστορίες που διηγούμαστε στα μεγαλύτερα παιδιά.

Το τρίξιμο των δοντιών είναι εκδήλωση άγχους. Οργανώστε με τέτοιο τρόπο το χώρο, όπου το δέχεστε στο σπίτι σας, ώστε να είναι προβλέψιμος (τα πάντα και όσα εσείς ακόμα θα τα χαρακτηρίζατε λεπτομέρεια θα πρέπει να είναι σταθερά στο ίδιο μέρος), καθώς επίσης και το τι θα κάνετε μαζί του: θα είναι κάποιο παιχνίδι μαζί του, ένας περίπατος ή διάβασμα ενός παραμυθιού κλπ. Όλα θα πρέπει να του είναι γνωστά εκ των προτέρων. Συνήθως αυτή η συνήθεια φεύγει με το πέρασμα του χρόνου.

Εύχομαι την καλύτερη δυνατή εξέλιξη και μη διστάσετε να ξαναγράψετε!
 • Page:
 • 1
Time to create page: 0.89 seconds

ΔΥΣΓΡΑΦΙΑ

nosmoke

Χρήστες

Επαγγελματικός προσανατολισμός

Sign In or Create Account

Καλώς ήρθες.:)