Με επίκεντρο το παιδί!

Η εξομολόγηση μιας μητέρας, που σίγουρα θίγει ένα πολύ καίριο θέμα!

.....Οπως οι περισσότερες μάνες αυτιστικών παιδιών, η Αδα πιστεύει ότι τα έχει κάνει όλα λάθος. Ή έστω ότι τα έκανε λάθος για πολλά χρόνια. Ο Γιάννης διαγνώστηκε στη Σιγκαπούρη, όπου τότε ζούσε με τον σύζυγό της. Είχαν πάει στους ειδικούς γιατί το παιδί στα δύο του χρόνια, δεν είχε ακόμα μιλήσει. «Το καλό είναι ότι στο εξωτερικό σού τα λένε μπαμ και κάτω. “Είναι αυτιστικός, τελεία”.

Συνεχίζονται μέχρι την Παρασκευή 24/9/2010 οι εγγραφές για τα μαθήματα της Νοηματικής Γλώσσας, που πραγματοποιούνται στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, παράρτημα Θεσσαλονίκης.

Κομνηνών 86,( Τέρμα Πανοράματος ) 552 36
Πανόραμα
Τηλ. : 2310.342.121

 

Τα σχολεία ανοίγουν, βάλτε τις μάσκες σας!

Προσαρμογή σε νέα δεδομένα

Τα σχολεία ανοίγουν και στη φυσιολογική περίοδο προσαρμογής στην καθημερινότητα μετά τις διακοπές έρχεται να προστεθεί ένας αστάθμητος παράγοντας: η πανδημία και το μέτρο που λέει ότι παιδιά και δάσκαλοι πρέπει να φοράνε μάσκα στο σχολείο.

Πώς αντιδρούν τα παιδιά στη μάσκα;

Η αντίδραση που έχουν τα παιδιά στη μάσκα εξαρτάται από την ηλικία τους. Τα παιδιά δημοτικού σχολείου και πάνω πιθανότατα δεν έχουν καμία αντίδραση να τη δουν φορεμένη σε άλλους. Μερικά παιδιά μπορεί να θέλουν να φορέσουν μάσκα γιατί νιώθουν κάτι σαν ιατρό-σούπερ-ήρωες. Τα πιο μικρά παιδιά, προσχολικής ηλικίας, μπορεί να χρειάζονται χρόνο να συνηθίσουν στη θέα της μάσκας. Αν φοράει η δασκάλα/παιδαγωγός, ίσως θέλουν να την αγγίξουν και να την περιεργαστούν (η δασκάλα θα φορέσει άλλη μάσκα! Και σίγουρα δεν αφήνουμε το παιδί να χρησιμοποιήσει φορεμένη μάσκα!)

"Θα ήθελα να ρωτήσω, αν κάποιος που έκανε το τεστ Παυλίδη, και έκανε κανονικά τις επισκέψεις, αν είδε κάποιο αποτέλεσμα, έστω και μετά από χρόνια".

 Απαντήστε μας κλικ εδώ